Българската ММА федерация подготвя поредното си събитие, което е на път да взриви родните фенове и ценители на бойните спортове. Голямото шоу ще се проведе на 21 май тази година в Зимния дворец в София. Гала вечерта ще бъде излъчена и от националната телевизия БТВ, която получи правата за заснемане на бойното шоу. Желание за излъчване и запитване към българската федерация са отправили и няколко чуждестранни медии.

Шоуто ще бъде поредна изненада от страна на родната федерация по ММА,която вече реализира събитие с бойци от високо ниво, каквото бе домакинството ни на М1 Чалъндж . Този път се очаква на ринга в София да се качат най-силните български бойци. До момента такава Гала вечер с най-титулуваните родни гладиатори не е правена у нас.

За събитието на 21 май, в столицата ще пристигнат чуждестранни бойци,треньори и съгледвачи от различни организации развиващи бойни спортове. Имената на съперниците на най-силните български мма-състезатели ще бъдат обявени следващата седмица, като до момента се очаква за мачовете с международно участие да пристигнат бойци от Бразилия, Гърция, Сърбия, Израел и други.

От спортно-техническия щаб на федерацията споделиха че за българските бойци вече има и множество запитвания за участия извън пределите на страната. Представянето им на ринга в Зимния дворец ще бъде наблюдавано и оценявано от редица родни и чуждестранни мениджъри,което ще предостави по-голяма популярност и развитие на ММА в България.

Ясен е и календарът с предстоящите събития, които ще организира федерацията. След гала вечерта на 21 ай в столицата и аматьорското състезание в Дупница на 12 юни, се очакват силни шоута в Свети Влас (2август), в Кърджали (септември), Пловдив (септември), София(октомври), Русе (ноември). Договарят се събития в Бургас и Варна,като от федерацията споделиха, че за предстоящите турнири преговорите за силни чуждестранни бойци продължават.