Българска федерация на силовите атлети – Iron man (БФСА) ще награди с 1000 лв. човека, който успее да вдигне 190 кг. тежест в дисциплината „Лог лифт”. Всеки желаещ ще може да се включи в надпреварата по време на Националната спортна панорама, която ще се проведе от 28 до 30 април пред Националная дворец на културата в София.

Всеки ден от 10.00 до 20.00 часа най-силните мъже в България ще показват на зрителите шест от най-атрактивнтите дисциплини на силовия многобой. Сред тях ще са „Обръщане на гума”, „Камъните на Атлас”, „Ръчна количка”, „Фермерска разходка”, „Кръст” и „Кобилица”. Посетителите на спортното събитие ще могат да премерят сили в играта „ Виж, опитай, избери, спортовете обикни”, която ще бъде съдийствана от най-силните мъже на България за 2010 г. Пламен Цветанов и Слави Славов. БФСА е предвидила и предметни награди за всички участници.

За най-запалените фенове на силовия спорт Българска Федерация на силовите атлети – Iron man организира и специално демонстративно състезание. То ще се проведе в събота (30 април) от 14 часа. Това ще е и първото по-сериозно изпитание на българските спортисти преди официалния старт на откритото държавно първенство по силов многобой, което започва на 11 май. През 2011 г. в шампионата освен най-добрите български състезателите ще вземат участие и шампионите на Унгария, Сърбия и Румъния.

Българска федерация на силовите атлети – Iron man е учредена през 1999 г. От 2001 г. БФСА е пълноправен член на Международната федерация на силовите атлети. През настоящата година България за четвърти пореден път ще е домакин на кръг от Световния шампионат по силов многобой.