Джанан Манолова и Виктория Бобева загубиха малките финали и останаха пети на европейското до 23 г. в Русе. 

В кат. до 60 кг Джанан отстъпи пред полякинята Мадровска с 4:4, след като водеше с 4:0. 

При 69-килограмовите Бобева падна с 1:4 от бившата националка Елис Манолова, която се състезава за Азербайджан. Манолова е и по-малка сестра на Джанан Манолова. 

Специално за схваките пристигна най-титулуваната ни състезателка Станка Златева, която наскоро прекрати кариера и вече е треньор на представителния ни тим за кадетки. 
В паузата между срещите 5-кратната световна шампионка бе отличена със златен почетен медал на Европейската федерация (СЕЛА), връчен от шефа на централата Цено Ценов. Президентът на родната федерация Валентин Йорданов също отличи шампионката.

За първенството пристигнаха и състезателите в свободния стил, чиято надпревара е през уикенда. У нас вече е европейският шампион Гено Петриашвили (Грузия), ликувал с титлата при мъжете в Рига 2016, където детронира двукратния № 1 в света и Европа - Акгюл (Турция). 

Вчера дойде и руският тим със световния шампион за мъже в състава - Абдулрашид Садулаев (86 кг). Вероятно за него това ще бъде и единствено състезание преди олимпиадата в Рио през август. В Русе ще е и първият старт за Садулаев за новия сезон след контузия на коляното, получена в началото на годината.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS