Българката Габриела Антова стана европейска шампионка по класически шахмат за момичета до 8-годишна възраст в Батуми /Грузия/. През юли тази година Габриела Антова стана европейска шампионка по ускорен шахмат за момичета до 8 години в Суботица /Сърбия/.

Малката европейска шампионка е ученичка във втори клас на 32-ро училище "Свети Климент Охридски" в София.

"Габриела е много талантливо дете, просто супер, каза за БТА нейният личен треньор Стефан Стойнов. Занимава се с шахмат едва от година и половина, но има невероятен напредък. Просто Габи има 1000 качества, дадени и от природата. . . За титлите трябва да благодарим и на директорката на 32-о училище Костова, за мое най-голямо съжаление не й знам малкото име, но тя ни отпусна помещение в училището, където работя с млади шахматисти".

Габриела Антова е абсолютна шампионка на София за нейната възрастова група на всички видове шахмат - блиц, ускорен и класически, член е на клуб Шах 21 с президент д-р Михаил Илиев.

Семейство Светлана и Андрей Антови живее в Люлин - пети микрорайон. Бащата Андрей Антов е счетоводител, а майката Светлана Антова е банков служител.

Европейската шампионка Габриела Антова има брат на 3 години и половина, който се казва Борис.