Българския олимпийски комитет представи официалните облекла на нашата делегация за вторите младежки олимпийски игри в Нанджинг (Китай). Дрехите са специално подготвени от модна къща „Агресия”, която вече 7 години е официален партньор на БОК. 

Екип от специалисти, дизайнери и шивачи е разработил тоалетите изцяло в духа на Олимпиадата, смели и ярки съчетания с модерно звучене. Освен за дизайна, модната къща се грижи и за комфорта на нашите спортисти. Платовете са от висококачествени естествени материи, които дават изключителното усещане за лекота и комфорт. Саката, панталоните и роклите са изработени от 100% естествен памук.

Облеклата за Младежка Олимпиада 2014 включват следните комбинации. При дамите спортно елегантната визия се състои от памучно сако в зелен цвят с декоративни шевове в бяло и открояваща се бяла рокля със зелени акценти в деколтето.  Мъжкият сет се състои също от спортно елегантно памучно сако в зелен цвят и бели декоративни шевове, бял памучен панталон със зелени акценти, както и бяла риза към която са добавени  детайли в зелено и червено.

Колекциите бяха показани както от професионални модели, така и от наши състезатели, които ще участват в игрите - Благой Найденов, капитан на младежкия национален отбор по бокс и Лидия Ненчева, състезателка по спортна стрелба. На представянето присъстваха генералният секретар на БОК Белчо Горанов и дизайнерката на облеклата Емануела Манолкова.

Председателят на БОК Стефка Костадинова изказа благодарност  за прекрасно изработените облекла и пожела успех на младите български олимпийци.

Вторите младежки олимпийски игри ще бъдат в китайския град Нанджин от 16 до 28 август. Към днешна дата България е спечелила 21 квоти (13 за мъже и 8 за жени) в 14 спорта: бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, ветроходство, гребане, джудо, лека атлетика, модерен петобой, плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, стрелба с лък и художествена гимнастика. Квалификациите приключват на 7 юли, след което Изпълнителното бюро на БОК ще утвърди окончателния състав на делегацията.

Свежи цветове за олимпийците

източник: bgolympic.bg