С купа за четвърто място в крайното отборно класиране се завърнаха българските щангисти от олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим Сюлейманоглу. В надпреварата участваха представители на 28 страни. 
 
В турския град Газиантеп Божидар Андреев грабна златото в кат. 81 кг, Стилян Гроздев триумфира в кат. 67 кг, а Даниела Пандова и Мая Иванова спечелиха бронзови отличия съответно в кат. 49 кг и 55 кг.  
 
Този уикенд Божидар Андреев ще участва в поредния кръг на Бундеслигата, после има още един ангажимент към германското първенство през декември.

Национален отбор по щанги -турнир в памет на наим

източник: БФВТ

 
„Божидар върви отлично по пътя към спечелване на олимпийска квота за игрите в Токио 2020, просто му трябва да запише още едно състезание през пролетта, каквото е изискването на Международната федерация. Доволен съм от представянето на българите на турнира в памет на Наим стана много силна надпревара, нещо като мини световно първенство. Всички се връщат с медали, единствено контузия попречи на Васил Господинов да се изяви докрай,“ заяви при пристигането си на аерогара София старши треньорът на националния отбор Иван Иванов. 
 
Междувременно президентът на Българска федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев положи тази сутрин цветя пред паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград. Колев бе сред официалните гости на възпоменателната церемония по повод годишнината от смъртта на роденият в България трикратен олимпийски шампион, един от най-великите в историята на щангите.

национален отбор по щанги -турнир в памет на наим

източник: БФВТ