Калоян Махлянов-Котоошю и Даниел Иванов-Аоияма записаха бели точки в актива си в четвъртия ден на турнира по сумо "Хацу башьо" в токийския дворец "Кокугикан".

Борецът от село Джулюница успя да пребори техничаря Аминишики, прилагайки му фронтално събаряне "ошитаоши". Калоян вече има 18 победи срещу Аминишики, който има същия брой успехи срещу нашия плюс един служебен. Днешната победа на Котоошю е много важна, тъй като той трябва да пребори десет съперници в Токио, за да върне ранга си "одзеки".

Неговият баланс сега е 3 победи и една загуба. Този на Аоияма е равен - 2-2, след днешната победа на "Синята гора" над Шоходзан. В петия кръг Даниел ще излезе на дохиото срещу Кисеносато, който е кандидат за "йокодзуна" и евентуална загуба от 195-килограмовия българин ще сведе до минимум шансовете му да се пребори за най-високото звание в древния японски спорт.

Калоян ще спори с Тойоношима в поредния сблъсък между най-високия професионален сумист (202 см) и най-ниския (169). Нисичкият, но напорист японец има положителен баланс срещу Котоошю с 16-15. /БГНЕС