Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open с награден фонд от 190 000 долара. 

В основната схема наш представител ще бъде Теодор Александров, който стартира участието си в четвъртък. Денислав Коджабашев и Стефан Тодоров спряха във втория кръг на пресявките. Коджабашев се бори, заличи пасив от два гейма, но в крайна сметка отстъпи пред румънеца Рарес Сипос с 2:4 (4:11, 8:11, 11:9, 11:8, 4:11, 7:11). 

"Много трудно навлязох в мача. Съперник е в много по-добра момента форма. След първите два гейма направих промени, като посоката на сервиса например. Успях да изравня, но в крайна сметка той имаше и повече късмет във важните моменти", сподели Коджабашев. 

В деня, в който се отбелязва Международният ден на левичарите, Стефан Тодоров на два пъти се изправи срещу играещи с лява ръка съперници. В първия двубой надделя над Ерик Глод, но във втория отстъпи на италианеца Леонардо Мути с 0:4 гейма (3:11, 9:11, 5:11, 3:11). 

"Смятам, че разликата в класата беше определяща за загубата ми. Не можах да се настроя на неговото темпо, съперникът ме изпреварваше във всяка ситуация и просто нямаше какво да направя", заяви Тодоров.

Интересно присъствие имаше днес в квалификацията при мъжете. В пресявките участва двукратният финалист в турнира в Панагюрище Кента Мацудайра. Японецът стартира с успех над своя сънародник Шого Тахара и продължава битката за място в основната схема утре. 

"Доволен от първия си мач. Радвам се, че отново съм в Панагюрище и се надявам този път да спечеля турнира", смело обяви Мацудайра. 

В схемата на женските двойки Калина Христова и Ивет Илиева загубиха с 1:3 гейма (8:11, 12:10, 5:11, 6:11) от португалките Рита Финс и Дзиени Шао. Нашите момичета признаха, че опонентките са притежавали малко повече класа, което е било решаващо за крайния изход. 

"Това обаче не означава, че не може да се конкурираме с тях. В решаващите моменти те не допускаха лесни грешки. В разиграванията бяха малко по-стабилни", сподели Ивет Илиева. 

"Предстои ни Европейско първенство. Ще се опитаме да оставим добри впечатления, борейки се с най-силните отбори на континента", допълни Калина Христова. 

Утре турнирът продължава с последните два кръга на квалификациите. Зрителите в „Арена Асарел” ще имат възможността да се насладят както на мачовете на сингъл, така и на двойки и смесени двойки. Именно при миксовете ще видим Калина Христова и Стефан Тодоров, които ще започнат участието си директно от втория кръг. В 17:05 часа започва мачът им срещу представителите на Холандия Брит Ейрланд и Лоренс Тромер. 

Всеки почитател на тениса на маса, който присъства в залата, ще може в края на деня да се бори за различни награди, сред които и смарт телефон, а още петима ще имат шанса да играят за други фен-артикули, свързани с турнира . Големият печеливш ще бъде изтеглен в неделя. Той ще си тръгне с чисто нов LED телевизор!