Йордан Александров спечели бронзов медал на финала на висилка на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика в Сомбатхей (Унгария). Българинът изигра максимално чисто съчетанието си и получи оценка от 13.500 точки, която беше достатъчна, за да му осигури място на подиума. Шампион с 14.166 точки стана представителят на домакините Кристофер Мезарош.
 
Малко не достигна на Димитър Димитров да спечели отличие на финала на прескок. Възпитаникът на Александър Марков не успя да изпълни чисто първия си опит, но направи страхотен втори и с оценката от 13.899 точки се нареди на четвърта позиция в класирането. Първото място с 14.599 точки заслужи Вей-Шен Цен (Тайван).
 
Междувременно, един сребърен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели на международния турнир по спортна гимнастика за мъже в Букурещ (Румъния) с награден фонд 10 хиляди евро.
 
Руслан Делибалтов спечели сребърно отличие на финала на земя, нареди се на четвърто място на финала на успоредка и на пето на кон с гривни. Два бронзови медала взе Теодор Трифонов. Състезателят на Дмитрий Николов се класира трети на финалите на прескок и на успоредка, остана пети на висилка и шести на земя и на халки.
 
С бронз от румънската столица си тръгна и Мартин Мишев. Гимнастикът на клуб Пирин Благоевград 2011 се пребори за отличието на финала на кон с гривни, а освен това се нареди пети на халки.