Единственият българин на Световното по джетски в Тайланд – Кристиян Киров завърши на шесто място в крайното класиране в дисциплината Novice Stock. Бургазлията имаше сериозни проблеми със своя джет почти през цялото първенство, но това не му попречи да се представи много по-успешно и да подобри класирането си от миналата година, когато завърши на 13-о място.

В Мото 1 за Киров проблемите започнаха още преди старта, като само няколко минути преди да бъде дадено началото, джетът на българина отказа да запали и само светкавичната реакция на механиците на СК „Съни Бийч Джетски Рейсинг“ помогна проблема да бъде отстранен. В този първи старт Киров завърши на 8-о място. Същия ден при старта на Мото 2 нещата стояха по коренно различен начин. Успешен старт и много добро каране изпратиха нашия пилот на второ място в това Мото, а тази позиция му осигури четвърто място в генералното класиране след първия ден.

През следващите два дни обаче проблемите отново застигнаха българския отбор. В Мото 3 само секунди след старта джетът на Киров получи повреда, която отне половината от мощността на машината. Все пак той не се отказа и продължи да се бори. В средата на гонката пилот, който се движеше пред Киров пада от своя джет, само на 2-3 метра пред връхлитащия го българин. Киров реагира светкавично и успа да избегне удар с тялото на пилота, но за жалост се блъсна в неговия джет и след това падна във водата. Все пак намери сили и успя да финишира на 8 място. Ситуацията се повтори и при последния старт в Мото 4, като този път проблема с машината на българина не му позволи да стигне до финала. В крайна сметка от всички четири старта Киров събра общо 140 точки и това му отреди 6-ото място в крайното класиране. Шампион в тази дисциплина стана корееца Ким, който показа най-стабилно каране във всичките стартове и завърши с актив от 205 точки.

Кристиян Киров е убеден, че ако не бяха всичките проблеми с неговия джет, той е щял да се класира в тройката, но пък това му дава още по-сериозна амбиция да се върне в Тайланд след една година и да покаже силата на непримиримия български дух. В Патая Киров бе подкрепен от сериозна българска агитка, която остана изключително доволна от представянето на своя любимец.