Българският културист Добромир Делев спечели един от най-елитните турнири „Джей Кътлър Класик” в Бостън (САЩ). Състезанието се организира от настоящия Мистър Олимпия и носи неговото име. 25-годишният Добромир първо триумфира в полутежка категория, а впоследствие срази и победителите в останалите категории и завоюва титлата абсолютен шампион. Българинът бе награден лично от Кътлър, който е трикратен победител от „Мистър Олимпия” (2006, 2007 и 2009 г.). Пред публиката Делев обяви, че е осъществил една от големите си мечти, спечелвайки първия си турнир в САЩ и разкри, че има амбиции да участва и в „Арнолд Класик”. А Кътлър се изказа изключително ласкаво за нашия културист като сподели, че е впечатлен от формата и физиката му.

Същевременно 17 състезатели ще представят България на Балканското първенство от 7 до 9 май във Варварин (Сърбия), като сред тях ще е и световният шампион Христомир Христов.

При младежите ще стартират Иван Рапалов и Атанас Димитров. При жените – Емилия Ангелова, а при ветераните над 40 години - Илиян Аврамов. В класическия бодибилдинг ще ни представя Константин Паскалев. В категория фитнес ще се състезава Мария Славова, която ще стартира и при смесените двойки заедно с Христо Бързаков. В бодифитнеса ще имаме две представителки Гергана Савова и Дани Бахчеванова.

В бодиилдинга до 70 кг. – Велислав Серафимов, до 80 кг. – световният шампион Христомир Христов и Валентин Разханков, до 90 кг. – Атанас Георгиев и Атанас Николаев, над 90 кг. – Петьо Шишков, Георги Димитров и Венелин Великов.