България завърши с 9 медала в трите стила на европейското по борба, след като в последния ден на шампионата във Вантаа (Финландия) нито един от тримата ни състезатели не успя да стигне до спор за отличията. 

Бившият световен и европейски шампион в класическия стил Христо Маринов (85 кг) започна с технически туш - 8:0 срещу Пападопулос (Гърция), а олимпийският, световен и европейски шампион Алексей Мишин (Русия) се оказа непреодолимо препятствие за него - 0:3.

На полуфиналите руският борец претърпя поражение и Маринов не успя да продължи в репешажите за бронза.

В кат. до 75 кг Илиян Георгиев бе тушира още на старта от молдовеца Беслиега. В следващият кръг съперникът му падна и българското участие завърши. 

Дебютантът Даниел Александров (80 кг)  след две срещи също отпадна. Той стартира с успех срещу представителя на домакините Аландер с 3:1 и падна от грузинеца Чикарадзе - 6:8. Противникът му загуби на полуфинала и така Александров не получи втори шанс. 

От шампионата във Финландия българските борци се връщат с две титли - на Станка Златева и Александър Костадинов, сребро на Любомир Димитров и бронз на Тайбе Юсеин, Джанан Манолова, Мими Христова, Виктория Бобева, Борислав Новачков, Мирослав Киров.