Президентът на ИААФ Ламин Диак изпрати приветствие до участниците в годишния семинар по планинско бягане, домакин на който от днес е Сепарева баня. Форумът продължава до 26-ти април, а гости са 80 делегати от 17 държави.

Писмото от боса на световната атлетика бе прочетено тази сутрин от Добри Карамаринов като част от официалната церемония по откриването. Ето и текста на посланието:

„Пожелавам ползотворна работа на участниците в семинара в тази важна за ИААФ дисциплина, като планинското бягане. Поздравявам българската федерация за организирането на тази проява и за това, че е една от най-активните страни в промотирането на тази нова дисциплина.”- това пише до БФЛА Ламин Диак.

Тази нова дисциплина обещава да се превърне в хит за световната атлетика, а географията на България позволява да сме домакини на топ-състезания, остава да изградим и конкурентни състезатели, за да може интересът на българската публика да бъде актуален.

Сепарева баня вече спечели домакинство на Европейското първенство по планинско бягане на 4-ти юли 2010-та година. Домакините вече се подготвят за шампионата, а гостите на семинара утре на 25-ти април ще имат възможност да разгледат и трасето, на което ще се проведе Евро`2010 догодина.