Българският национален отбор по хокей на лед отстъпи на Република Южна Африка с 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) в последната среща от олимпийския хокеен турнир, който се провежда в Исландия. Това е трето поражение за българските хокеисти и те  остават на последното място в групата с 0 точки и отрицателна голова разлика 4:29. По-рано в турнира българите претърпяха поражения от Исландия с 3:4 и от Естония с 0:21.

Попадението за България реализира Даниел Дилков 11 секунди преди последния съдийски сигнал, вече при резултат 0:4.

Първата третина завърши без попадения и при превъзходство на българския тим в ударите към вратата 8:6. Тази картина на леда се запази до средата на втората част, когато Южна Африка откри резултата чрез Йоаким Валадас. Същият състезател удвои преднината на своята страна 41 секунди след началото на третата част, а Диън Факати направи 3:0 в 47:07 минута.

Пет минути преди края на мача българският отбор извади вратаря Андреа Карабаджаков и пусна шести полеви състезател с идеята да намали резултата. Но българите загубиха шайбата и бяха наказани с четвърти гол, дело на Люк Карелсе, завършил пас на Валадас.

Малко преди края все пак атаките на българския тим се увенчаха с успех с почетното попадение на Дилков.

По-късно днес е последната среща в група К на турнира между домакините от Исландия и Естония. Победителят от тази среща продължава в третия кръг на пресяванията, който обаче е предпоследен.