Отборът на България отстъпи на Фарьорски острови с 24:30 (14:13) в мач от четвъртфиналите на Световната купа по хандбал за мъже, игран тази вечер в зала "Орловец" в Габрово. През първото полувреме българите започнаха много надъхано и силно срещу коравите играчи на Фарьорски острови, като дори се оттеглиха на полувремето с гол аванс - 14:13. В началото на втората част момчетата на треньора Георги Андреев допуснаха много грешки в защита и показаха нервност в играта, което позволи на Фарьорски острови да обърне и да поведе до средата с 8 гола - 23:15. В крайна сметка България загуби с 24:30.

По този начин България ще продължи борбата за разпределение на местата между 5-о и 8-о, където ще спори с тима на Люксембург, който загуби на четвъртфиналите от Косово с 23:34. Фарьорски острови пък ще играят на полуфиналите срещу косоварите. Двата мача са утре (17 юни) от 16,00 и 20,00 часа в Габрово.

За най-полезен състезател от отбора на България беше избран Джошкун Якубов, който завърши с 6 гола. За тима на Фарьорски острови за най-добър бе определен Ханс Ели Сигурбьорнсон, който реализира 11 гола.

Голмайстори за България: Николай Нейчев 2, Тансер Юнсу 3, Георги Атанасов 3, Златан Петров 1, Светлин Димитров 4, Бранимир Балчев 5, Джошкун Якубов 6

Георги Андреев, старши-треньор на България: "Пропуснахме много чисти положения. Вратарят на Фарьорски острови направи много силен мач. Решаващият момент беше в началото на второто полувреме, когато вдигнаха темпото и го задържаха до края".

Ари Рух, старши-треньор на Фарьорски острови: "Интересен мач. Започнахме лошо, но след разговора в съблекалнята момчетата се справиха много добре. Стабилизирахме се и изиграхме много силно второ полувреме".