България загуби от Босна и Херцеговина на ръгби 15 Националният отбор на България загуби с 15:23 от Босна и Херцеговина в мач от Европейската купа на нациите по ръгби 15.

Пред около 300 души на официалния терен на Националната спортна академия момчетата на Георги Петков изиграха добър двубой и можеха да сътворят голямата изненада. Босненците са лидер в нашата група и без поражение от началото на надпреварата. България започна много добре мача и на полувремето водеше с 10:6 след есе на Светослав Одаджийски и 5 точки на Смилко Дебренлиев от шутове. След почивката обаче босненците направиха две пълни есета, с което обърнаха развоя до 20:10 в тяхна полза.

Светослав Одаджийски направи нов самостоятелен пробив и реализира 5 точки за България, но в крайна сметка Босна и Херцеговина стигна до победата с 23:15. Загубата беше пета за България в групата, а последният мач на тима е на 28 май като гост на Финландия. “Много съм доволен от представянето ни, но не можахме да използваме преимуществото, което имахме през първото полувреме. Направихме едно есе, трябваше да направим още едно, за да можем да затвърдим. Не ни превъзхождаха с много, но играят по-бързо от нас.

Имахме възможности да ги победим. Този отбор е много млад. Това е и голямата ни цел - да го подмладим. Днес пускахме 3-4 момчета от младежкия отбор. Чака ни още по-тежък мач във Финландия. Тук ги победихме, но там ще е трудно. Надявам да ги бием отново и да запазим мястото в дивизията”, заяви треньорът на България Георги Петков. /БГНЕС