Един от най-големите световни форуми по кикбокс организиран от най-голямата световна кикбокс организация WAKO се проведе в Белград, а националният отбор на България към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай се представи с общо четиринадесет състезателя в различните стилове.

В най-тежкият стил на кикбокса К1 в категорията до 81 кг. Световен шампион Александър Петров, който в няколко поредни дни изигра своите срещи, показвайки най-доброто в този стил, разнообразна игра и нечовешка физическа издръжливост. Във финалният ден излезе срещу титуляра в категорията Аркадиус Казуба от Полша. Още от първия рунд Александър пое инициативата в боя и в трите рунда водеше по точки убедително.

Емануил Димитров  също стана световен шампион - в стил киклайт контак до 79кг. Това за него е вече трета световна титла в кикбокса, но първа в този стил. Без никакви проблеми всеки ден Димитров „наказваше” своите противници с разлика от над 10-12 точки и попарваше мечтите им да се класират. Благодарение на своят опит през годините Емо диктуваше правилата на играта и във финалният си мач срещу Войчек Вишневски от Полша като спечели убедително с 3:0 съдийски гласа.

Третият световен шампион се казва Дюк Нуамеруе, който също дебютира в този стил, но благодарение на усилените си тренировки и желание за победа достигна до върха. Във финалният ден той се изправи срещу представителя от Турция Селман Юксел. Още със започването на мача противникът му се опитваше да скъсява дистанцията и да нанася непозволени удари. Въпреки това Дюк имаше преднина през цялото време а Юксел в крайна сметка беше наказан заради некоректната си игра от рефера и му бяха отнети 3 точки, които допълнително увеличиха преднината на нашият състезател.

Освен трите шампионски титли отборът ни се връща и с един световен вицешампион в лицето на Любомир Бакалски в стил киклайт контакт до 63кг. Малко издръжливост не му достигна да грабне приза и загуби от съперника си от Франция Алан Берроу само с няколко точки разлика.През цялото време отборът бе наблюдаван и от съпредседателя на федерацията - Димитър Ангелов и голяма част от членовете на управителния съвет.

Стил К-1:
Милен Маринов - 51 кг
Сергей Александров -75 кг
Християн Андонов -63.5 кг
Александър Петров - 81 кг
Кристиян Георгиев - 86 кг

Стил Лоу кик:
Димитър Пенчев - 63.5 кг
Венелин Анков - 71 кг
Деян Топалски - 86 кг
Треньор - Йордан Дичев

Стил Киклайт
Любомир Бакалски - 63 кг
Кристиян Андонов - 69 кг
Радослав Славчев - 74 кг
Емануил Димитров - 79 кг
Дюк Нуамеруе - 84 кг
Александра Димитрова - 50 кг
Треньор - Иван Георгиев