Националният отбор на България по плажен футбол научи своите съперници във финалния турнир на Дивизия "Б" на ЕВРОлигата.

"Лъвовете" попаднаха в Група 2, където ще срещнат Англия, Румъния и Норвегия. В другия поток са Германия, Казахстан, Унгария и Молдова. Мачовете ще се проведат в италианския град Сардиния от 6 до 9 септември.

Първенците в двете групи играят за първото място, вторите отбори ще излъчат третия, а третите и четвъртите ще се срещнат съответно за пето и седмо място. Победителят в Дивизия "Б" се изкачва в горното ниво. През миналата година България записа рекордното си шесто място в надпреварата.

През този сезон обаче плажните "лъвове" на Симеон Христов направиха нещо уникално, побеждавайки във всичките си двубои в предварителната група, което им донесе и заслужена купа за №1. Съперниците на нашия отбор са познати имена, срещу които вече сме мерили сили. България игра с Норвегия и в предварителната група, постигайки успех с 5:3. Само преди седмица пък "лъвовете" изиграха две проверки срещу Румъния, отстъпвайки в тях с 3:5 и 4:5. Англия пък ни победи в спора за петото място преди година в Терачина с 5:3.