Едно от най-мащабните спортни събития „България Спортува 2018“ се проведе в шест областни градове - София, Пловдив, Бургас, Русе, Благоевград и Плевен.

Предоставените средства от спонсорите на събитието бяха инвестирани в изграждането на специализирани фитнес уреди за раздвижване, пригодени за хора с двигателни увреждания в София и Русе. 

Уредите са изработени от български производител на фитнес съоръжения по конкретни параметри, предоставени от членовете на спортните клубове за баскетбол и тенис за хора с двигателни увреждания.

Съоръженията вече са монтирани и на разположение за свободно ползване в съществуваща площадка в парк „Борисова градина“ в София, в която бяха поставени уредите от миналогодишното провеждане на инициативата, а съвсем скоро, ще бъдат инсталирани и в младежкия парк в Русе.

„България Спортува 2018“ убеди малки и големи да се включат в над 40 спортни дисциплини – познати и съвсем нови активности, сред които силови тренировки, бойни изкуства, футбол, кросфит, аеробика, йога, зумба, канго джъмпс, специални тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години „Детето чудо“, игри и забавления за хора с двигателни и ментални увреждания, както и упражнения за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

Над 30 водещи треньори, фитнес, йога и танцови инструктори разпалиха спортния дух на участниците.

Основен медиен партньор на събитието  са Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо.