От 26-и до 29-и този месец на конна база „ Фригопан“, село Царацово, Пловдив ще се проведе Световната купа – 2 звезди по прескачане на препятствия и в нея до момента са заявени близо 150 коня и състезатели от България и чужбина. Различните изпитания ще бъдат в рамките на четири дни, като надпреварите ще се проведат на чисто нов паркур и настилка по най-съвременните технологии и изисквания. 4350 квадратни метра е общата площ на плаца, като организацията по провеждането започна преди няколко месеца с изграждането на ВИП трибуни, специални шатри и палатки за конете.

"Много нови неща успяхме да направим в кратки срокове изцяло за наша сметка. Целта ни е да бъдем перфектни домакини във всяко отношение и се потрудихме доста. Финансовата ни инвестиция е сериозна, но трябваше да покрием и специфичните критерии като домакини на Световна купа. Мога да кажа, че ще предоставим идеални условия за състезателите и конете по време на целия турнир , който се провежда при нас“, заяви Димитър Ангелчев- собственик на конна база „ Фригопан“.

За любителите на конния спорт, които решат да наблюдават на живо състезанията достъпът ще бъде безплатен и в четирите дни на Световната купа .