България е домакин на един от седемте турнира от квалификациите за европейското отборно първенство за смесени състави по бадминтон от 6 до 9 декември.

В София ще пристигнат отборите на Норвегия, Латвия, Ирландия, Израел, Финландия. Заедно с България те са разделени в две групи по три. България е в група с Ирландия и Финландия, а в другата са тимовете на Норвегия, Латвия и Израел.

Играе се всеки срещу всеки, а победителите от двете групи ще се срещнат на финала в неделя от 11:00 часа. Победителят се класира за финалната фаза през февруари догодина. Срещите ще се играят в зала "Европа" в ж.к. Дружба 1 в София.

Първият мач на България е срещу Ирландия на 6 декември от 18:00 часа, а втория - срещу Финландия на 8 декември от 14:00 часа.

Квалификациите ще се играят от 6 до 9 декември в седем различни държави в Европа. Победителите в тези седем турнира ще се присъединят към шампиона от миналата година и домакин на финалната фаза - Дания.

Най-добрите осем отбора в Европа ще се борят за титлата от 13 до 17 февруари 2019 година в датската столица Копенхаген. /БТА