Националният ни отбор по крикет при мъжете се класира на трето място в международния турнир T 20 Valletta Cup в Малта. След изключително оспорван и драматичен двубой с Гибралтар, българският отбор взе победната точка в последната топка от мача. Най-добро батиране показаха Христо Лаков, Ишан Де Силва и Кевин Дсуза, който отбеляза решаващия рън.

Националният ни отбор демонстрира великолепна игра по време на турнира, изправяйки се срещу силни противници. България спечели и специалната награда на шампионата - Spirit of Cricket Award, заради проявеното спортсменство по време на всички мачове.

"Изключително съм доволен от представянето на българския отбор. Успяхме да вземем правилните решения в ключови моменти. Изграждаме нов състав и това е едва второто му международно състезание. При липсата на ключови играчи за нас в този турнир, отборът показа пълна отдаденост на терена и силен колективен дух, нещо върху което работим в последно време", каза президентът на Българската федерация по крикет, Андрей Лилов.

Благодарим на домакините от Малта за добре организирания турнир. Поздравяваме шампионите за победата, както и всички отбори, взели участие в турнира.

"Това беше третият международен турнир по Т20И в който участва нашият отбор през тази година. След второто място на София Т20И и петото място при участието ни в турнира за Континенталната купа по крикет през месец септември в Букурещ това е един пореден успех за българския крикет. Продължава тенденцията на израстване на спортно-техническото ниво на отбора. При това наше участие имахме визови проблеми с двама от нашите състезатели, а други не можаха да дойдат и вземат участие поради липса на ваксинация / Изискването е само ваксинирани пътници да влизат в Малта/. Това не повлия на спортния дух на отбора. Напротив, в състава в последният момент беше регистриран за участие като състезател и председателят на федерацията г-н Андрей Лилов, който взе участие и в четирите мача на нашият отбор. Искам да благодаря на него и на екипа на ИСС - Европа за изключително бързото разбиране и реакция в тази ситуация", каза и учредителят на нашата федерация проф. Николай Колев и добави :

„Рано е още да правим анализ на крикет сезона при тази пандемична обстановка, но трябва да се радваме на постигнатите успехи и аз оправям моите сърдечни благодарности към всички състезатели, треньори и деятели на крикета у нас, за отделеното време, вложеният труд и желанието им за развитие на тази велика игра у нас”, завърши Колев.