Днес, 9 май, е денят на финалите на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. България ще има представители в 5 финала в гимнастиката и в 1 при смесените двойки в акробатиката.

Късно снощи Александър Батинков изигра прекрасно съчетание на висилка и въпреки получената нова травма по време на тренировките преди няколко дни, той регистрира 4-ти резултат в квалификациите, съобщават от пресцентъра на състезанието.

„Няма как да не съм щастлив. Утре ще заложа на същата комбинация. Искам медал. Няма да преувеличавам за златен, но определено целта ми е да бъда в тройката“, сподели Батинков.

След решение на делегатите на Международната федерация по гимнастика, Албена Златкова и Димитър Димитров също ще имат възможност да участват в спора за разпределение на медалите, съответно на прескок и земна гимнастика.

Валентина Рашкова постави началото на страхотното представяне на българите с класирането си сред 8-те най-добри на смесена успоредка, а Ралица Милева доказа класата си с чудесно изпълнение на греда.

В акробатиката също имаме поводи за усмивки, след като Елена Великова и Алекс Жеков зарадваха варненската публика с красотата на своите съчетания, които им заслужиха 5-ти резултат и място сред най-дборите при смесените двойки в първото им голямо състезание при мъжете и жените.

Финалите на Световната купа започват в 12:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът за зрители е 5 лева.