„Ще рискуваме с Еди Пенев. Искаме да го видим на Европейското”, заяви националният ни треньор по спортна гимнастика – мъже Милко Танкушев.

„Подали сме заявка за 5 човека. То е индивидуално и искаме повече хора да трупат опит. Ако може поне 1 финал да направим освен Данчо Йовчев ще е добре. Освен него още 4 човека. Единият ще е Еди Пенев от Щатите. Заявили сме го да участва. Гледах преди 20 дни видеозаписи. Майка му ми изпрати запис. Ще участва на земя и прескок. Това, което показва на тренировки е обнадеждаващо. Изпратили сме планове, по които трябва да се готви. За Световното ще настояваме поне 2 месеца да дойде на лагер и да се готви с другите”, сподели още Танкушев.

9 състезатели пък са подали заявки за утрешното контролно състезание за попълване на националния ни тим по спортна гимнастика. „Пет от старите състезатели и още 4 момчета на юношеска възраст. Утре ще изминат 6-те уреди многобой, а в събота ще бъдат изпитани на физическа подготовка. Следващата седмица ще определим националния отбор. Имам 2 момчета от Варна и 2 от София. Имат качества за развитие, но ги чака много работа. В продължение на 2-3 години, ако може да напреднат”, каза още Милко Танкушев за Гонг.

„Ремонтът на зала „Раковски” все още не е започнат. Най-вероятно след 15-ти март, след купа България. Работи се както и преди в мизерни условия, но като няма друг начин, това ще правим. Филип Янев още се възстановява от оперативната намеса. Мина доста време, но сега почти е готов да започне да работи на 80%. До Европейското няма да стане, но да се надяваме до Световното да възстанови поне един от двата уреда – земя или прескок”, коментира националният селекционер, а по повод началото на управлението на новото ръководство в лицето на Йордан Йовчев и Краси Дунев допълни:

„Започнаха с много трудности. Помагам с каквото мога. Започнаха с големи пасиви и още им е трудно да стъпят на краката. Надявам се, че ДАМС ще помага, както обещаха още преди Данчо да стане президент и да се работи в по-спокойна атмосфера.”