България получи квота в спортната стрелба за младежките олимпийски игри. В Сингапур страната ни ще представя Соломон Борисов.

„В дисциплината пневматичен пистолет ще участват 20-та най-добри състезатели по спортно стрелба в света и Соломон Борисов ще е сред тях. Квотата вече е утвърдена от МОК. За нас това е изключително голям успех, тъй като имаме общо 18 квоти за България за участието на първите младежки олимпийски игри в Сингапур. Борисов не е случаен състезател. Миналата година постави 8 национални рекордна. Тази дисциплина не му е коронна, но има шансове за финал, а после с малко шанс и за медал”, сподели пред Гонг президентът на федерацията ни по спортна стрелба Камен Шишманов.

„Имаме още една добра новина – златният медал на Мария Гроздева от Световната купа в Щатите. Тя ще участва по право директно на финала на Световната купа. Имаме и други изявени спортисти, на които възлагаме надежди. Антоанета Бонева, която имаше квота за Олмпиадата, но не успя да участва, сега ще има шанс за реванш на Световното първенство”, коментира още Шишманов.