Нина Рангелова и Мартин Желев ще представят страната ни на Европейското по плуване в Дания в средата на декември. Рангелова ще пътува за Дания директно от САЩ, където учи, а после ще се прибере в България. Шампионатът ще пропусне Екатерина Аврамова, която има проблеми с рамото.

„В момента Екатерина Аврамова има проблеми с рамото и затова няма да участва. Не се счита подготвена и е нарушена подготовката й. Единствените ни състезатели засега, които имат възможност за по-прилично представяне на Европейското остават Нина Рангелова и Мартин Желев. Ние имаме още двама-трима млади състезатели, за които обаче считаме, че на този етап не са готови за такова състезание. Те са на по 17-18 години и бъдещето е пред тях”, коментира пред Гонг селекционерът на националния тим Георги Дангалаков.

„Нека да не забравяме, че ние на досегашните европейски първенства сме имали класирания във финалите. Надяваме се Мартин Желев да плува в минимум два полуфинала. От Нина очакваме поне един финал. Но всичко зависи какви участници ще има на Европейското първенство. За нас е важно да се класираме добре и състезателите да подобрят постиженията си”, каза още Дангалаков, а за по-младите в националния тим, сподели:

„Това лято Никола Димитров постави доста силен рекорд за младежи на 400 съчетано и покри норматив за участие на Световното. Михаил Йорданов плува на полуфинал със силен резултат на Световното за юноши и младежи. Георгия Кадоглу също. В момента сме на лагер в Камчия, където водим подготовка точно с този състав. Събрани са най-добрите състезатели от България на подготовка. Възлагаме големи надежди на тях.”