България спечели четири медала на финалите на Световната купа по спортна аеробика за мъже и жени, който завършиха тази вечер (28 октомври) в Пловдив. Състезателите завоюваха един златен, два сребърни и един бронзов в отделните категории.

Групата в състав Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова, Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Ивелина Лукаки спечели златното отличие на финала.

Носител на Световната купа е отборът на Русия (Анастасия Зюбина, Екатерина Пихтова, Елена Иванова, Полина Амосенок и Екатерина Барамова)

При смесените двойки Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов завършиха на второ място след бразилците Тамиреш Силва и Лукаш Барбоса. Стоилова и Папазов обаче станаха носители на Световната купа в тази категория за 2018 година.

При мъжете Тихомир Баротев завоюва сребърен медал, а Антонио Папазов направи грешка и остана пети. Победител е Лукаш Барбоса (Бразилия), който е и носител на Световната купа за годината.

Ана-Мария Стоилова взе бронз при жените, а Дарина Пашова се нареди четвърта. Победителка е водачката в световната ранглиста и световната шампионка за 2018 година Рири Китадзуме (Япония), а втора завърши Екатерина Пихтова от Русия. Японката е носителка на Световната купа за 2018 година.

В категория тройки шампиони на финала и номер 1 в крайното класиране за СК са Анастасия Зюбина, Екатерина Пихтова и Елена Иванова от Русия./БТА