България ще има честа да бъде домакин на един от кръговете от Световната купа по снукър (PTC сериите) през ноември. Турнирът ще се проведе от 14 до 18 ноември в конферентните зали на "София Принцес Хотел”, превърнали се в традиционно място за провеждане на снукър състезания. 700 зрители на ден ще имат възможността да проследят двубоите отблизо.

В надпреварата в София се очаква да присъстват по-голяма част от състезателите от топ 32 в световния снукър.

Наградният фонд на турнира е 70 хиляди евро. Двубоите ще се провеждат на 10 професионални снукур маси, като само една ще бъде телевизионна. Мачовете ще са във формат 4 от 7 фрейма.

Билетите за турнира от PTC сериите ще бъдат с цени от 40, 80 и 100 лева. Освен това ще има 40 ВИП билета, с по-висока номинална стойност. Ще има и специално билети с по-ниска цена за делничните дни след 18 часа.

Провеждането на международния снукър турнир в България, част от световната професионална купа турнири РТС, е подкрепен от Министерството на физическото възпитание и спорта.

„Искам да благодаря на Брендън Паркър (шефът на турнирите PTC в Световната Снукър Асоциация ) и на Бари Хърн (председателят на Световния снукър ), които гласуваха това доверие на Българската Снукър Федерация да бъде домакин на турнир от такъв ранг. Искам да благодаря и на министъра на спорта Свилен Нейков, който обеща да ни помогне за организирането на състезанието. Очакваме в турнира да вземат участие играчи като Джон Хигинс, Марк Селби, Стивън Лий, а също така и завръщането на Рони О'Съливън. За нас сега е важно да намерим генерален спонсор“, коментира председателят на Българската Снукър Федерация Олег Велинов.

„Поне десет български състезатели ще се включат в квалификационната част на турнира. Имам обещанието, че ако някой от тях стигне до същинската част на турнира, той ще играе на телевизионната маса. Иска ми се България да бъде част от този турни и занапред“, каза още Олег Велинов.