Министърът на младежта и спорта Евгения Раданова подписа меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на спорта с министъра на Индонезия Рой Сурио Нотодипройо.

Сътрудничеството в тази сфера предполага обмен на младежки програми и насърчаване на контактите между младежките и спортните организации в двете държави.

„Много съм доволен от подписания меморандум. Въпреки че страните ни са на хиляди километри една от друга, чувствам, че ние сме много близки нации и вярвам, че ще ставаме все по-близки“, сподели министър Рой Сурио Нотодипройо.

Сред официалните гости на събитието бяха още посланикът на Република Индонезия в България Н.Пр. Бунян Саптомо и председателят на Българската федерация по бадминтон проф. Пюзант Касабян.

Днес стартираха мачовете от основната схема на международния шампионат по бадминтон на България, който е и кръг от Европейската купа. Състезателите демонстрират високо спортно майсторство и с отиграванията си радват многобройната публика.

За голямо съжаление българските надежди в бадминтона Петя Неделчева и Стефани Стоева се отказаха по здравословни причини. Неделчева е с висока температура, а Стоева получи травма на глезена.

Единственият ни представител в основната схема при мъжете Благовест Кисьов изтегли много тежък жребий и се падна срещу поставения под №1 германец Марк Цвиблер. Българският състезател се представи повече от достойно, но все пак загуби с 2:1 (15:21, 21:16, 21:19).

Утре предстои да се изиграят четвъртфиналите и полуфиналите. Финалните сблъсъци са предвидени за неделя.