Българският национален отбор по ММА победи състава на Бенелюкс в четвърти кръг от бойната верига М1 Чалъндж, който се проведе късно снощи в Сао Паоло, Бразилия. Отборът ни дръпна с една позиция нагоре в ранглистата преди Бенелюкс с 3:2 победи, и запази шансове за по-нататъшно класиране в лигата. На ринга от родните бойци триумфираха Янко Янев, Йордан Радев и Емил Захариев.

По програма първи се срещнаха съставите на България и Бенелюкс, като още първи рунд, едва 2 минути след удряне на началния гонг Янко Янев – Нинджата (-70кг) победи с ключ армбар Дани Ван Берген. Иван Иванов (-76кг) не успя да покаже умения на подиума, където грешка от негова страна допусна поражението. Реймънд Джармън победи Иван още в 0:35 минута на 1 рунд с технически нокаут.

В категория до 84кг Йордан Радев победи Дани Смит със съдийско решение, а представянето на Емил Захариев (кат до 93кг) накара феновете в залата да избухнат в бурно ръкопляскане. Трудният съперник на младия български боец амбицира още повече Емил, който в трети кръг от надпреварата допусна грешка на ринга в Бургас. Този път Захариев победи Джейсън Донес с технически нокаут в 2:09 минута на 1 рунд. В последния мач с българско участие победи Джеси Гибс (над 93) от състава на Бенелюкс. Той се наложи над дебютанта в националния състав на България Никола Дипчиков с отказване в 1:37 минута на 1 рунд.

В другите срещи от четвърти кръг на елитната бойна лига се срещнаха още съставите на Руски легион и Германия, както и Бразилия срещу Империал. Резултатите са както следва:

България - Бенелюкс 3:2

Руски легион – Германия 4:1

Бразилия – Империал 5:0

Следващият пети кръг от М1 Чалъндж ще се проведе в Канзас, САЩ на 6 юни 2009, като от нашата група участват отборите на САЩ Изток срещу Финландия, както и Отбор на света –Турция и Франция - Англия. Отборът на България ще кацне на летище София на 12 май.