Българският национален отбор по бадминтон за жени постигна изключителен успех, след като спечели сребърните медали на Европейското отборно първенство в руския град Казан. След фамозния обрат от 0:2 до 3:2 над Испания на полуфиналите, в битката за титлата българските момичета отстъпиха с 1:3 победи над защитаващия титлата си отбор на Дания.

Срещу едни от лидерките в ранглистите на сингъл и на двойки българките дадоха всичко от себе си, но умората и класата на датчанките си казаха думата и така България остана със среброто.

Първият мач във финала бе спечелен от Дания, след като Лине Кярсфелдт се справи без проблеми с Линда Зечири за крайното 21:15, 21:9. Своят мач на сингъл загуби и Петя Неделчева, която опита всичко срещу Анна Теа Мадсен, но класата на датчанката си каза думата и тя победи с 21:18, 21:18.

Така пред Стефани Стоева бе тежката задача да постигне задължителна победа, с която да запази надеждите на България. Стефани обаче се справи великолепно в трудната ситуация, побеждавайки Мерте Поулсен с 21:13, 21:15. Класата на датската двойка обаче се оказа твърде висока за Габриела Стоева и Петя Неделчева, които отстъпиха с 11:21, 12:21 и така Дания триумфира с нова европейска титла.

Повторение на финала можете да видите тук: