Младата надежда на българското таекуондо Йордан Колев игра повече от успешно срещу руснака Павел Циганков. Колев стартира повече от успешно, като само за няколко секунди успя да поведе с 6:0 точки. След това обаче съперникът на българина в категория до 80 кг. успя да изравни, и дори да поведе с една точка. Състезателят на ТК "Рамус" подкрепян от всички в залата отново успя да поведе. В последната секунда Колев удари своя противник с крак по главата, но съдията не призна тези три точки. Така накарахме световна сила в таекуондото като Русия, да трепери до последно дали нейн състезател ще се поздрави с успех.

Стилиян Свищаров и Стефан Димитров стартираха в кат. до 74кг., Лия Василева бе българската представителка при жените в категория до 62кг., а Василена Василева и Христина Тодорова взеха участие в кат. до 67кг.

В последния ден от Европейското първенство по таекуондо, на което София е домакин, двама българи ще спорят за медали. Това са Божидар Мадов в кат. +87кг. при мъжете, и Анна Попова в кат. +73. 

Финалите във всички категории ще започнат в 14:30ч., след което ще има награждаване на победителите.