България може да приеме Европейско първенство по бокс за юноши-старши възраст догодина. Президентът на родната федерация Красимир Инински бе на среща в Париж с президента на Европейската боксова конфедерация д-р Юмбер Фургони от Франция.

„Разбира се, че е реално. Засегнахме темата за домакинството на Европейското първенство за старша възраст на срещата ни с г-н Фургони. Освен нас има още 5-6 държави, но смятам, че ние ще сме фаворити. Според мен шансовете ни ще се увеличат от начина на работа, а залата е бонус. Всичко върви добре във федерацията. Утре имаме Управителен съвет и ще се вземат някои важни решения”, коментира Красимир Инински и добави:

"Поканих д-р Фургони в България и той прие поканата. Остава само да уточним датите за посещението на първия човек на европейския бокс. Най-важният момент от срещата бе, че д-р Фургони прие заявката на България за домакин на европейското първенство по бокс за юноши-старша възраст през 2012 година. Това е най-големият боксов форум в Европа през 2012 година, която е олимпийска година.”