България прави последни приготовления по кандидатурата си за домакинство на следващото Европейско клубно първенство по хокей на трева, разкри изпълнителният директор на родната федерация Антони Ангелов.

Ангелов и треньорът на клубния ни шампион НСА Валентин Георгиев дадоха брифинг преди заминаването на отбора за Гърция, където е тазгодишното издание на състезанието. То е дивизия 4 и при класиране сред първите 2 тима, ще се изкачим в горната група. До месец май ще стане ясно дали кандидатурата ни печели, разкри Ангелов.

По повод предстоящия турнир в Атина, той добави: "8 отбора ще участват, това е 4-а дивизия. България, Грузия, Армения и Гърция са в едната група. В другата фаворит са Полша, които са вицесветовни шампиони. Гърция е най-големият ни конкурент, трябва да ги победим в групата", каза още изпълнителният директор на българската федерация.

Ако се класираме сред първите два тима в първата група, отиваме в нова заедно с първите два от другата. Там отново се играе всеки срещу всеки и първите два отбора продължават в горната дивизия.

"Шансовете ни са доста големи. Не мисля, че ще имаме проблеми с другите два отбора в първата ни група", заяви треньорът Георгиев, който води паралелно и женският шампион на Италия Лоренцони. /БГНЕС