България продължава доброто си представяне на провеждащото се в к.к. "Камчия" Балканско първенство по хокей в зала за юноши и девойки.

Днес е последният състезателен ден, като и двата ни отбора имат шансове за златните медали.

Юношите, водени от Стефан Чавдаров, записаха важна победа над тима на Румъния, надделявайки над северните ни съседи с 3:1. По този начин те запазват първото място в класирането преди последния мач, който ще бъде днес срещу основния конкурент за титлата - отборът на Турция. Равенство или победа на България в тази среща ще донесе Балканската титла на нашите хокеисти. "Важна победа за нас срещу Румъния, защото те са много сериозен отбор. Момчетата играха добре, доволен съм от представянето, изчистват се грешките, което ме радва. Предвид, че в отбора влизат нови момчета от по-долната възрастова група е нормално да има грешки, но представянето ни до тук е доста добро", коментира Чавдаров след победата срещу румънците.

Девойките, с треньор Даниела Тонкова, се класираха за финала, след като победиха отбора на Сърбия с 3:1. Преди това нашите момичета загубиха и втория си мач срещу Турция, този път с 2:4, но ще имат още една възможност за реванш, след като и двата отбора достигнаха до финала.

Влизайки в последния ден, юношите имат 3 победи от 3 мача с обща голова разлика 22-4. Девойките ни са с 2 победи и 2 загуби, а головата им разлика е 12-11.