Възможността за съвместно разработване и кандидатстване с общи проекти за спорт по европейските програми, бъдещото сътрудничество между Гърция и България в областта на спорта, политиката на ММС за увеличаване на финансирането за детско-юношеския спорт, обучението на гръцки студенти в Националната спортна академия „Васил Левски” обсъдиха на среща в ММС министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посланикът на Република Гърция у нас Н. Пр. Димостенис Стоидис. 
 
Двамата разгледаха подписания през 2012 г. Протокол за сътрудничество в областта на спорта между България и Гърция. На срещата стана ясно, че през идната 2015 г. в София ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Гърция, на което документът ще бъде ревизиран и обогатен и ще регламентира развитието на бъдещото сътрудничество и взаимоотношенията между двете държави в областта на спорта. 
 
Чрез посланика министър Красен Кралев покани Гърция да кандидатства съвместно с България и Румъния за европейско финансиране по общи проекти, свързани със спорта. 
 
Министърът информира гръцкия дипломат, че е имал среща с румънския посланик в България Н. Пр. Антон Пъкурецу, с когото са обсъдили идеята България и Румъния съвместно да кандидатстват за европейско финансиране по общи проекти, свързани със спорта.  
 
В тази връзка министър Кралев покани Гърция да се включи със свои експерти в разработването на общи европроекти между трите държави, с които да се осъществи съвместно кандидатстване за финансиране пред Европейската комисия.  
 
Министър Кралев информира посланика, че в специализираната администрация на ММС е създадена нова дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество”, чиято основна цел ще бъде именно привличането на средства от еврофондовете. 
 
Спортният министър покани гръцкия посланик Н. Пр. Димостенис Стоидис да посети Националната спортна академия „Васил Левски”, където се обучават и много гръцки студенти. 
 
Н. Пр. Димостенис Стоидис изрази мнението, че България и Гърция имат много добра база и основа за осъществяване на сътрудничество в спорта и благодари на министър Кралев за ползотворната среща.