Благой Димитров и Димитър Кестенов извоюваха място сред финалистите в индивидуалната надпревара на стартиралото днес в курортен комплекс „Албена” Европейско първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 21 години. Във втора група на комбинираната дисциплина, която направи своя прощъпулник в официално състезание за тази възраст, нашите представители заеха съответно седмо и петнадесето място. По регламент, класиралите се до 18-то място от двете групи придобиват право на участие на финалите в четвъртък.

Най- разочарован от първия ден на първенството остана нашият Стоян Грошлев, на когото не достигнаха само 20 секунди, за да е сред финалистите, заемайки 19-та позиция в първа група.

Състезанието при девойките, които трябваше да стартират вчера с квалификации беше отложено с един ден.

Авиопревозвачите в Европа явно все още не са се настроили на вълна активен сезон, след като „направиха всичко възможно” багажът на дамската част от британската делегация да не кацне на летище Варна. Това стана и причина да бъде променена състезателната програма при девойките. Въпреки трудностите организационният комитет на шампионата прояви разбиране и се съгласи с решенията на техническата конференция утре да се проведе директно финал с 43 девойки / без квалификации/.