България няма да има представители на финалите в днешния предпоследен ден на Световното първенство по скокове на батут. И двамата ни състезатели във възраст 15-16 години, в олимпийската дисциплина батут, не успяха да  преборят с жестоката  конкуренция и да намерят място сред осемте най-добри.
 
Анита Макулова се нареди на 18-о място от общо 68 състезателки в квалификациите, като получи за изпълненията на двете си комбинации обща оценка от 91.285 точки. С първи резултат  от 100.970 точки в битката за медалите влиза рускинята Яна Лебедева.
 
При младежите от 84 батутисти Михаел Митев е 23-ти оценка 97.275 т., а най-висок сбор – 104.670 т. получи Иван Литвианович (Беларус).
 
Така българското участие в шампионата за днес приключи.
 
В неделя, 19 ноември, е последният ден на шампионата на планетата, който ще е и най-тежък за българските състезатели, защото е свързани и с най-големите очаквания.
 
Шестима представители ще има България при най-големите във възраст 17-21 години.

Това са световните вицешампионки в синхронните скокове сестрите Мариела и Христина Пеневи, Десислава Манолова, Георги Илиев, Мариан Михалев и Ивелин Йорданов.
 
Днес президентът на Федерацията ни по скокове на батут Стоян Димитров празнува рожден ден, като всички в столичната зала „Арена Армеец” му пожелаха предимно здраве и все така да със замах да работи за развитието на този спорт. Състезателите обещаха да му подарят медали в утрешния последен ден на надпреварата.
 
Българските състезатели за неделя, във възраст 17-21 години младежи и девойки са:

Мариела Пенева

Христина Пенева

Десислава Манолова

Георги Илиев

Мариан Михалев

Ивелин Йорданов