Иранци поканиха наши борци на супертурнира „Имамали Хабиби&Абдолах Мовахед къп” в края на месеца. Освен че е първа, надпреварата впечатлява с внушителния си награден фонд от близо 100 000 долара. А бронзовите олимпийски медалисти в свободния стил Радослав Великов (55 кг) и Кирил Терзиев (74) ще получат и специални награди от по $ 1500 само за участие.

За победителите във всяка от 7-те категории са осигурени по $ 5000, за сребърните призьори – по $ 3000, а за бронзовите по $ 2000. В добавка домакините поемат и всички разходи по престоя и транспорта на участниците до Иран.

Освен Великов и Терзиев за персийската страна тръгват Михаил Ганев (84 кг) и Димитър Кумчев (120). Поради леки травми все още под въпрос са Николай Куртев (66) и Николай Щерев (96).

Отборът ще бъде воден от старши треньорът Симеон Щерев.

Освен България в надпреварата ще се включат и най-добрите борци от още 14 страни - САЩ, Русия, Турция, Азербайджан, Куба, Китай, Корея, Казахстан, Армения...

Националите ще загреят за турнира с друго престижно състезание – Гран При в Баку, което започва утре. Тогава ще бъде изтеглен жребият на Радослав Великов (55), Кирил Терзиев (74) и Михаил Ганев (84).

В събота е надпреварата при жените, където ще стартира Станка Златева (72), а в неделя са схватките при класиците с участието на Илиян Георгиев (74).