Том Брейди и действащият носител на Супербоул Тампа Бей Бъканиърс си гарантираха място в плейофите на НФЛ, след като надиграха категорично Каролина Пантърс с 32-6 – по този начин Бъканиърс завоюваха и първа титла на дивизията от 2007-а насам.

Ел Ей Рамс, Канзас Сити Чийфс и Аризона Кардиналс също се класираха за елиминациите благодарение на неделните резултати, докато Ню Ингланд Пейтриътс пропусна шанса си след домакинско поражение от Бъфало Билс с 21-33.

Брейди, 44-годишният куотърбек, който е рекордьор по титли от Супер Боула със седем, завърши 18 от 30 паса за 182 ярда и тъчдаун, докато Ки‘шон Воън и Роналд Джоунс пробягаха всеки за по един тъчдаун, за да изведат Бъкс до успеха над Каролина. Тампа Бей си гарантира първото място в НФК Юг и достига до плейофите в последователни сезона за първи път от триумфа си в Супер Боула през 2003. Брейди е в плейофите за 19-и път в кариерата си и за 13-и пореден сезон.

Рамс също се добраха до баланс 11-4 и увеличиха преднината си в НФК Запад с един мач пред Аризона след успех над Минесота Вайкингс с 30-23. Матю Стафорд хвърли за 197 ярда и тъчдаун, но бе спрян на три пъти при подавания от защитници на „викингите“. Сони Мишел пробяга рекордните в кариерата си 27 пъти за най-добро постижение през сезона от 131 ярда и тъчдаун за „овните“, а Брандън Пауъл реализира 61-ярдов наказателен удар за Ел Ей. Загубата на Минесота позволи на Арзона (10-5) също да се класира за плейофите, независимо от поражението на Кардиналс от Индианаполис Колтс.

Грийн Бей Пакърс, с най-добър баланс в Лигата от 12-3, и Далас Каубойс вече си бяха осигурили място в плейофите на НФК, което означава, че пет от седемте места са вече заети, а Филаделфия Ийгълс и Сан Франциско 49-ърс са отборите с най-добри шансове да ги последват. Успехът на Лас Вегас Рейдърс над Денвър Бронкос със 17-13 означаваше, че Далас печели титлата на НФК Изток преди да приеме Вашингтон Футбол Тийм в неделя вечер. Но „каубоите“ не допуснаха отпускане и разбиха столичани с 56-14 след четири тъчдаун паса на куотърбека Дак Прескот.

Патрик Махоумс хвърли за 258 ярда и три тъчдауна за шестата последователна корона на Канзас Сити Чийфс в АФК Запад след победа над Питсбърг Стийлърс с 36-10 – домакините от Чийфс спечели осми пореден мач, за да станат първият тим от АФК с осигурен билет за елиминациите. Ню Ингланд не можа да го стори по-рано след поражението си от Билс. Джош Алън завърши 30 от 47 паса за 314 ярда и три тъчдауна, а Бъфало измести „патриотите“ от първото място в АФК Изток с баланс 9-6.

В друг сблъсък за решаване на първото място в дивизията, куотърбекът на Синсинати Джо Бъроу завърши 37 от 46 паса за рекордните за клуба 525 ярда и четири тъчдауна, за да изведе Бенгалс до разгром над гостите от Балтимор Рейвънс с 41-21. 299-те подаващи ярда на Бъроу през първата част, когато Бенгалс поведоха с 31-14, бяха най-големият брой за куотърбек в Лигата в която и да е част от началото на сезона.

Дейвис Милс от Хюстън Тексанс хвърли за 254 ярда и два тъчдауна, а Рекс Бъркхед бяга 22 пъти за 149 ярда и два тъчдауна при изненадващия успех на тима над Ел Ей Чарджърс с 41-29 – Чарджърс са вече с баланс 8-7. Куотърбекът на Филаделфия Джейлън Хартс хвърли за 199 ярда и два тъчдауна при успеха на Ийгълс над гостуващия Ню Йорк Джайънтс с 34-10. Ник Фоулс от Чикаго Беърс хвъри 15-ярдов тъчдаун пас за Джими Греъм и нов такъв с две допълнителни точки към Деймиър Бирд във финалните секунди за победата над Сиатъл Сийхоукс с 25-24.