Най-красивият депутат от руската Дума Алина Кабаева е отдавна очакван гост на трибуните на „Емирейтс стейдиъм” в Лондон.

Причината е, че съпругът на сочената за „втора майка” на бившата гимнастичка – Ирина Винер, притежава почти една четвърт от акциите на Арсенал.

Бизнесменът Алишер Усманов не крие амбициите си да закупи контролния пакет на „топчиите”, което все още не му се е отдало. Ирина Винер пък е дългогодишен треньор на Алина Кабаева, под чието ръководство рускинята спечели повечето си титли в художествената гимнастика. Според руските медии, младият депутат е в много близки взаимоотношения със семейството, чието състояние възлиза на милиарди долари.

„Заради такава прекрасна жена, момчетата ще научат всичко каквото се налага, дори и езика. Това че Алина не е омъжена е чудесна новина. В Арсенал има много потенциални съпрузи за нея, но не смея да препоръчам никого, защото после аз ще изляза виновен. Шегувам се, разбира се”, сподели с усмивка полузащитникът на „топчиите” Александър Хлеб.

Според запознати, Алина Кабаева би си допаднала много с Филип Сендерос, който е роден в Деня на влюбените – 14 февруари 1985 година. В списъка на ухажорите й обаче влизат още Емануел Ебуе, Емануел Адебайор, Тео Уолкът, както соченият за красавец в отбора Сеск Фабрегас.

Оказва се обаче, че за сватбените прогнози има и основания.

„Защо не? – коментира майката на Кабаева Людмила Михайловна. – Бащата на Алина е футболист. Тя винаги е имала общ език с играчите. Ако Алишер ни покани на мач на Арсенал, с удоволствие ще приемем.”

Преди повече от седмица руската преса гръмна с новината, че Алина Кабаева ще сключва брак с президента Владимир Путин. Малко след това обаче и двамата определиха тази информация като спекулация.