Турският хандбален тим Бурсаспор потвърди за визитата си във Варна през месец януари. Отборът ще проведе лагер в морската столица от 12-и до 18-и януари. С това се потвърждават и контролните срещи, които ще изиграе местният Спартак. Двата тима ще се изправят 3 пъти един срещу друг в този период от 6 дни. Все още не са ясни точните дни и часове на провеждането им. Поне 2 от проверките, обаче ще се играят в ДКС във Варна, като това ще стане или в 18 или 19 часа. Едната от трите контроли най-вероятно ще се проведе в Каварна.

С това не се изчерпват мачовете за ХК Спартак през януари. Варненци ще срещнат още един турски тим – Измир. И срещу този отбор предстоят 3 контролни срещи отново във Варна. Турците пристигат на лагер в морската столица на 18-и януари и ще останат да се готвят тук до 25-и януари. В този период ще срещнат на 3 пъти Спартак Вн.

Междувременно стана ясно, че днес от лагера на варненския тим ще внесат в родната хандбална федерация документите за домакинство на предстоящия турнир за купата на България през февруари.