Равностойно представяне в срещите от Европейското първенство по водна топка за мъже до 19 години очаква от своите възпитаници селекционерът на националния отбор на тима. Това заяви наставникът на лъвовете Ивайло Пачалиев в Бургас ден преди старта на надпреварата, която ще се проведе в Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“. На нея присъстваха още зам.-кметът Манол Тодоров и председателят на Българската федерация по водна топка Дарий Дановски.

„В Бургас ще се състезават най-добрите по водна топка във възраст до 19 години. След олимпиадата в Париж, всички погледи са обърнати към Бургас в момента, защото тук ще бъдат състезателите, които след 4 години ще определят водната топка в световен мащаб“, каза председателят на федерацията Дарий Дановски. Дановски даде висока оценка на условията за провеждането на форум от такова високо ниво в Бургас.

„Получихме изключителна подкрепа от Община Бургас. Това са най-невероятните условия – изключителен басейн, настаняване, транспорт, комуникации, условия – ние сме участвали в много първенства в чужбина, потвърждават го и другите отбори – не е правено досега такова първенство“, допълни Дановски Надпреварата стартира на 1 септември. Официалното отриване ще е мачът между България и Словения.