„Не съм в атлетиката за някаква позиция, а защото това е моят живот. Каквото имам в моя живот днес е благодарение на атлетиката“, заяви легендата Сергей Бубка в Стара Загора, където се провежда Европейското отборно първенство, Втора лига.

Кандидатът за президент на ИААФ обяви, че независимо от това дали ще спечели поста през август или не, той ще продължи да работи за леката атлетика.

“От всяка позиция ще продължа да работя за атлетиката. Равен съм на всеки президент на федерация, на всеки фен. Независимо дали съм президент, вицепрезидент, член на борда на ИААФ, ръководител на клуба ми в Украйна – няма значение, във всеки един момент продължавам да работя за атлетиката”, заяви Бубка, цитиран от bgathletic.com и добави:

„Ако бъда избран за президент, то това ще бъде моята единствена работа по 24 часа на ден. Имам силна подкрепа от много федерации, но сега е тяхно решение как ще гласуват. Представих силна програма, на която преди да дам гласност, споделих с много хора. Това не е моята програма, а програмата на моя екип и на атлетическото семейство.”