Босът на родната федерация по лека атлетика Добри Карамаринов посреща в Берлин основната група състезатели, които летят утре сутрин с редовен полет на българската компания. Първите ни участници на Световното са Десислав Гунев /100 и 200м/, Момчил Караилиев /троен скок/, Георги Иванов /гюлле/, Спас Бухалов /овчарски скок/, Венера Гетова /диск/, Петя Дачева /троен скок/. В Берлин вече се готвят Ивет Лалова и Цветелина Кирилова. С националите в четвъртък летят и треньорите Атанас Иванов и Ангел Лафчев.

Следващата група пътува на 15-ти август – изтърпелите допинг наказание Венелина Венева /скок на височина/ и Ваня Стамболова /400м с препятствия/. С тях ще бъде и треньорът им Георги Димитров. И двете са с възможности за финал, а може дори да изненадат и отличия.

Последният ни атлет за Берлин изпращаме на 17-ти август: Николай Атанасов /скок на дължина/ и треньорът му Атанас Атанасов.

Междувременно важни разговори относно развитието и бъдещето ни домакинство на турнири и първенства имаше Добри Карамаринов по време на 47-мия Конгрес на ИААФ. Босът на българската федерация е единственият ни представител в ръководните структури на международната централа, той е член на комисията за развитие на женската атлетика, като кандидатурата му бе издигната лично от Ламин Диак на конгреса преди Световното в Осака.

Дали Сергей Бубка ще лобира за родната атлетика като първи вицепрезидент на ИААФ, и за какво са си говорили с Добри Карамаринов, много скоро бъдещето ще покаже…