Най-добрата българска гимнастичка в момента Силвия Митева спечели бронзов медал на обръч от Световните игри в Тайван. Грацията ни влезе с трета оценка във финалите на този уред и успя да запази мястото си, за да се качи на почетната стълбичка след като получи 27.025 точки за второто си изпълнение.

Златният медал отново отиде за абонираната за най-високото отличие в последните години рускиня Евгения Канаева. Втора завърши Олга Капранова също от Русия.

Силвия Митева успя да намери място и на финала на въже, но остана извън разпределението на медалите. Въпреки това, след добро изпълнение, българката се класира пета на този уред с оценка 26.275 точки. Челната тройка оформиха Евгения Канаева (28.475), Ана Бесонова от Украйна (27.425) и Олга Капранова (27.350) точки.

Другата българска гимнастичка, която взе участие, Биляна Проданова не успя да намери място във финалите на тези два уреда, след като зае 12-то място на въже и 17-о на обръч.

Турнирът по художествена гимнастика на Игрите в Тайван продължават утре с останалите два уреда топка и лента. Най-добрите осем гимнастички се класират за финалите, които също ще се играят в съботния ден.

Световните игри се провеждат веднъж на четири години. Състезанието е винаги в годината след олимпийските игри, а квалификацията за него се провежда по време на последното световно първенство. Медали се раздават единствено на отделните уреди, без многобой.