Един бронзов медал спечелиха представителите на България от финалите на международния турнир за юноши и девойки по аеробна гимнастика, който се провежда в хотел "Самоков" на Боровец.

При момчетата в категория 12-14 години Красимир Бонев от Левски Йова Спорт се класира трети. Две четвърти места завоюваха смесената двойка Лиляна Димитрова и Тодор Николов от Виолена Хасково и Десислава Иванова от Левски Йова Спорт при девойките 15-17 години. При тройките имаме две шести и едно седмо място.

При 15-17 годишните Диана Аврамова и Ивелина Лукаки и Мими Стоилкова са шести, а при 12-14 годишните 6-ти са Илчева, Андреева, Асенова. Седми в подреждането са Джамова, Йосифова и Стаматова.

Патрон на турнира в Боровец е община Самоков и по този повод кметът на града Ангел Николов поздрави участниците. В състезанието участват представители на 17 държави.

В 15.30 ч. днес започват квалификациите от световната купа за мъжете и жените, които ще приключат около 20:00 часа тази вечер. Финалите са в неделя от 14:00 часа.