Теодор Трифонов спечели бронзов медал на земя при мъжете, а Валентина Георгиева остана седма на прескок при жените в днешните финали с българско участие на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. 
 
"Почвам да свиквам, приятно е, тръпката е уникална. Напрежението е голямо, но съм доволен от представянето си. Не очаквах да взема медал на земя, но се надявах до последно. На квалификацията играх, за да покажа, че имам място в отбора за европейското и световното първенство, а на финала играх за себе си, за публиката и това ме мотивира допълнително", каза Трифонов след финала.
 
Победител стана Бенджамин Осбергер (Франция) с 14.100 точки, а втори е Тейлър Бъркхард (САЩ) с 14.050 точки.
 
Утре Трифонов ще участва на финала на прескок.
 
"Надявам се да скоча по най-добрия начин, а пък каквото стане. Влязох във финала с осма оценка, утре ще видим с каква ще завърша", добави гимнастикът.
 
При жените на прескок Валентина Георгиева допусна грешка при първото изпълнение и беше оценена с 12.200 точки, а за втория си опит има 13.450 точки. Така тя остана седма сред осемте финалистки.
 
Алине Фрийс спечели златото на прескок с оценки от 13.850 и 13.350 точки, както и на смесена успоредка с 13.450 точки.
 
На кон с гривни шампион стана Мариос Георгиу (Кипър) с 14.500 точки, а на халки триумфира Никита Симонов (Азербайджан) с 14.750 точки.
 
Утре Световната купа във Варна завършва с финалите на прескок, успоредка и висилка при мъжете, както и на земя и греда при жените.