Американки окупираха първите две места в многобоя при жените на Световното първенство по спортна гимнастика в Лондон. Бриджит Слоън е новата световна шампионка.

Тя успя да изтръгне златото от сънародничката си Ребека Брос в последната секунда. Драмата бе на последната ротация на земя. Слоън получи най-висока оценка - 14,200 точки, но на Брос бе достатъчно 12,925 точки за титлата. 16-годишната гимнастичка обаче не издържа на напрежението и падна на глава при изпълнение на салто със завъртане на 180 градуса.

Накрая получи оценка от 12,875 точки. Така Слоън зае първото място със сбор от 57,825 точки и донесе шестото световно злато в многобоя при жените за САЩ, а Брос остана със сребро само на 50 хилядни след нея. Бонзовото отличие стана притежание на Коко Цуруми (Япония) - 57,175 точки.

Цуруми пък донесе първи медал за Япония от многобоя за първи път от 1966-а година насам. Бриджит Слоън продължи доминацията на американките в последните години. Шон Джонсън бе световна шампионка през 2007-а година, а Настя Люкин взе олимпийската титла в Пекин. Интересно е, че Слоън се подготвя при бащата на Люкин - Валери. Самата Настя не участва в това състезание, а се радваше на успехите на своите съотборнички от трибуните.