Бразилските футболисти Вагнер Лав и Жо станаха олимпийски посланици на кандидатурата на руския град Сочи за домакин на Олимпиадата през 2014 година.

Текат последните дни преди гласуването за избор на домакин на Зимните игри след седем години, което ще се извърши на 4 юли в Гватемала.

„Вагнер Лав и Жо бяха включени в списъка с шампиони, които подкрепят амбициите на Сочи 2014. Те са символ на тесните връзки между Русия и Бразилия, и като цяло Южна Америка,” заявиха от пресслужбата на Сочи 2014. „Новината за подкрепата на Вагнер Лав и Жо дойде малко след като открихме първата бразилска футболна школа в Сочи. Втора подобна се очаква скоро в Москва,” се казва още в съобщение.

Вагнер Лав коментира: „Вече три сезона играя успешно в Русия и затова се чувствам като у дома си. Всеки път, щом удрям топката, разбирам, че още няколко руснака са заобичали футбола. Затова съм сигурен, че Зимната Олимпиада през 2014 година в Русия ще накара всички да се гордеят. В дните, в които ще се взима решението за домакинство, аз ще играя за националния отбор на Копа Америка. Надявам се, че и моята родина, и страната, в която живея, ще бъдат победители.